19 Mart 2012 Pazartesi

Kalbim dokuz canlı...


İnsanlara ve sevgiye inancımı yitirmedim hiç, yaşadığım onca hayal kırıklığına rağmen. Bir daha asla diyenlere inat hep bir daha olsun bir daha yaparım dedim. Çünkü sevmenin ne kadar güzel bir duygu olduğunu biliyorum ben. Birini sevince bünyede oluşan, hem fiziksel hem de ruhsal, değişimleri biliyorum ve seviyorum. Birini düşünmeyi, özlemeyi, biri için süslenmeyi, heyecan duymayı, gözüm telefonda yaşamayı seviyorum ben. Bunu bulduğumu düşündüğümde de acaba sonu ne olur diye düşünmeden.   

Yüreğinin sesini dinleyenlerdenim ben. O yüzden üzülüyorum hala her gidenin ardından. Ne olduğunun, kim olduğunun, ne kadar kaldığının ya da ne verdiğinin önemi olmuyor benim duygularımın yanında. Gri olmuyor bende. Ya siyah ya beyaz. Birini ya seviyorum ya da sevmiyorum. Seversem de ona beni üzme hakkını vermiş oluyorum. Hep derim, sen izin vermezsen kimse seni üzemez diye. O yüzden kızmam hiç beni üzenlere. Çünkü ona bu hakkı ben veriyorum. Ben izin verdiğim kadar hayatımdalar ve ben izin verdiğim kadar üzebilirler. 

Bugün üzgünsem, kırgınsam ve öfkeliysem bunun sorumlusu benden başkası değil. Kimse beni zorlamadı ona inanmam ve yüreğimi açmam için. Ha belki o, oyunlar oynadı, olduğundan farklı gösterdi kendini bunu bilemem çünkü ben ona inanmayı seçtim. Çünkü ben geçmişteki tüm acı tecrübelerime rağmen hala yüreğime şans tanıyorum yeniden sevsin diye. Bitişlere de üzülmüyorum aslında, yüreğim alıştı çünkü bitişlere. Sadece gereksiz tepkilere, kaçışlara, insanlıktan çıkışlara ve terbiyesizliklere üzülüyorum ve kızıyorum. Sadece hayatıma girmek için gösterdikleri çabayı, gidiyorum derken gösteremedikleri için kızıyorum. İnsanların bir hiç için bu kadar kalp kırmaya alışmalarına kızıyorum. Konuşarak geldiğin yürekten, sessizce kaçarak gidişlere kızıyorum. Oysa gitmek de en az gelmek kadar kolay. Yeter ki bunu söyleyebilecek yüreğin olsun. 

Biliyorum bunu da yeneceğim, bu da geçecek. Çok hayal kırıklıklarım oldu insanlara dair. Ama hiç bir zaman umudumu yitirmedim. Her yeni insan yeni bir şans diye düşünerek yaklaştım tüm gelenlere. Kimseye ön yargılı yaklaşmadım. Biri beni üzdü diye her gelen üzecek demedim hiç. Her şeye rağmen yüreğimin sesini dinledim ben. Dinlemekten de vazgeçmeyeceğim. O yüzden bu yaşadığım son hayal kırıklığım olmayacak biliyorum. Ben inanmaya, güvenmeye ve istemeye devam edeceğim. Olursa ne ala, olmazsa da herkesin canı sağolsun diyip yoluma devam edeceğim bugüne kadar ettiğim gibi. Yaşamadan anlamak mümkün olsa keşke bazı şeyleri ama öyle bir teknoloji yok ne yazık ki henüz. O yüzden yaşayarak, deneyerek öğrenmeye devam edeceğim. Kimi güzellikler bırakacak giderlerken arkalarında, kimi hayal kırıklıkları... Ama her yaşadığım kar kalacak yanıma...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder