23 Mart 2012 Cuma

Aşkın mevsimi midir bahar yoksa aşk zaten bahar mıdır?

Sabahları uyandığımda kuş cıvıltıları duyuyorsam, güneş perdelerin arasından bana göz kırpıyorsa, yataktan kalkarken zorlanmıyorsam, işe yürürken hafif hafif terliyorsam, işten çıktığımda hava hala aydınlıksa ve ben eve girmek istemiyorsam bahar gelmiş demektir artık. 

Evlerde bahar temizlikleri yapılıyordur şimdilerde. Perdeler, halılar yıkanıyor, kışlıklar kaldırılıp, bahara yakışır giysiler konuyordur yerlerine. İnsanın içini kaplayan temizlik kokusu sarar şimdi evleri, baharın kokusuyla birlikte. Sabahları pencereler açılıyordur, kuş cıvıltıları içeri dolsun temiz havayla birlikte diye.  

En çok da insanlardan belli olur aslında baharın gelişi. Sabah kapıdan girdiğinde "bıktım artık kardan kıştan, bu ne ya", "her yer çamur" yerine "günaydınnnn, ne güzel bir gün ya pırıl pırıl" diyorsa insanlar bilin ki bahar gelmiştir. İnsanların ruhlarına yerleşen kasvet gitmiş, yerini baharın cıvıltıları kaplamıştır. Mutludur insanlar artık, yüzleri güler. 

Kışlık, kat kat giysiler atılır bedenlerden. Bedenler de hafifler ruhlar gibi. İnsanın içini garip bir heyecan kaplar. Sanki bahar güzelliklerin müjdecisi gibi. Sanki her şey daha güzel olacakmış gibi. Deri değiştirir insan baharda. Kış boyunca sertleşmiş, kararmış derisini atar, yeni ve parlak derisine kavuşmak için.

Kış boyunca yaprakları dökülmüş, çıplak bedenleriyle yollarımıza dizilen ağaçlar da yeniden kavuşur giysilerine. Kimisi yapraklarını giyer, kimisi çiçeklerden süsler de takar bedenlerine Ağaçların yaprakları, çiçekleri gibi umutlar da yeniden yeşerir hayata dair. 

Kış boyu saklanacak, korunaklı bir yuva arayan kediler, köpekler de daha özgürdür artık. Güneşin ısıttığı, yeni yeni yeşermeye başlayan çimlerin üstüne bırakırlar bedenlerini, huzurla.

En çok da aşıkların mevsimidir bahar. Anlamsız kıpırtılar olur kalbinde, heyecanlanırsın durup dururken. Daha çok birlikte olmak istersin sevdiğinle. Güneş ısıtırken bedenleri daha da yakınlaşır sevgililer. Soğukta ısınmak için sokulduğun bedene, sadece daha yakın olmak için sokulursun. Kışın hızlı hızlı yürüdüğün yollarda, kuş cıvıltılarının ve nergis çiçeğinin enfes kokusu eşliğinde elele yürürsün. Kışın soğuğunda bitmek bilmeyen yollar hiç bitmesin istersin.

Her şeye yakışır bahar. Ağaçlara, kuşlara, rengarenk bedenlere... Ama en çok da aşka yakışır bahar...


2 yorum: