21 Mayıs 2012 Pazartesi

Önce güvenirsin, sonra seversin, sonra da kaybedersin...

Oldum olası sevmemişimdir büyük lafları. Yürekten gelmediklerini düşünürüm çünkü. Ezberden söylenen sözlerdir çoğu. İnanmadığın, yapamayacağın sözleri söylemek bu kadar kolay olmamalı. Çünkü hissetmediğin duygular üzerine kurduğun her şey yıkılmaya mahkumdur. Sen de o ettiğin büyük lafların altında ezilmeye mahkumsundur tabii birazcık vicdanın, birazcık yüreğin varsa.

Kolaydır bir insanı kandırmak eğer sana inanmayı seçmişse. Ne desen doğru olduğunu düşünür, yalan olduğunu bilse bile. Kolaydır bir hayata girmek bir kaç süslü ve büyük lafla. Girmek kolaydır da çıkmak nedense kolay olmaz o kadar. Kıvranır durursun, nasıl söyleyeceğini bilemezsin çünkü. Yediremezsin kendine onca laftan sonra kolayca çekip gitmeyi. Bahaneler bulursun, peşine yalanlar eklersin sonra bekler durursun o söylesin diye. Gelirken bin türlü söz söylemeye hazır olan yüreğin giderken "bitti" demeye üşenir.

Kolaydır gelmek de en az gitmek kadar aslında, ortada bu kadar yalan, bu kadar sahte söz ve davranış olmasa. Sadece "sen" olabilsen her şey kadar kolay olur gitmek de bitti demek de.

Kolaydır bir insanın duygularıyla oynamak ama zordur aldığın "ah"larla yaşamak. Ondan korkar zaten koşa koşa gelen. Ondan süründürür zaten hem seni hem kendini. Korkar çünkü ona söyleyeceğin lafları duymaktan. Yalanlar söylemeye hazırdır da gerçeklerle yüzleşmekten korkar.

Sen kabul edersin o gerçekleri söylemeyi, bitsin artık karşılıklı süren bu çile diye ama bu sefer de muhattap bulamazsın. Sırra kadem basmıştır "korkak" kişi. Gelişiyle sevince boğduğu yüreği yangın yerine çevirip çoktan gitmiştir.

Bilirsin bir süre sonra esamesi okunmayacak tıpkı diğer gidenler gibi, diğer kalanlar gibi ama gene de engel olamazsın kendine, üzülürsün...


9 yorum:

  1. Oldum olası sevmemişimdir büyük lafları. Yürekten gelmediklerini düşünürüm çünkü.

    İŞTE BEN DE TAM BÖYLE DÜŞÜNÜYORUMMMMMMMMMM YÜREĞİNİZE SAĞLIK ...

    YanıtlaSil
  2. ailesi dışında kimse kimse için "ömür boyu" ile başlayan büyük cümleler kurmamalı bence de...hayat bu döner durursun kendi laflarının ağırlığıyla...ben de tüm yüreğimle katılıyorum...saygılarımla....(T)

    YanıtlaSil
  3. Aynen öyle, büyük cümleler büyük ağırlıklar getiriyor beraberinde...

    YanıtlaSil
  4. Ama bazen de tam icinden cikanlari soylersin. Kendine bile büyük gelir duyduklarin. Karsindakinin inanmama savasi, gomer yuregine o buyuk laflarini...ve buyuk yasayabilecekken hayati, kuculuverirsin tipki digerleri gibi...

    YanıtlaSil
  5. Ama bazen de tam icinden cikanlari soylersin. Kendine bile büyük gelir duyduklarin. Karsindakinin inanmama savasi, gomer yuregine o buyuk laflarini...ve buyuk yasayabilecekken hayati, kuculuverirsin tipki digerleri gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatı, sevdayı büyütmek de tıpkı küçültmek gibi bizim elimizde. Keşke herkes olmak istediği gibi değil de olduğu gibi olsa... Keşke mecbur kalmasak kendimize bile büyük gelen sözler duymaya da söylemeye de...

      Sil
  6. güzel gerçekten ne kadarda doru güzel sözler sarf etmişsiniz.

    YanıtlaSil