31 Mayıs 2012 Perşembe

İki dirhem bir çekirdek...

Şimdi önüne ilk çıkan hatunu çevirip sorsan "moda nedir?" diye vereceği cevap kesin  "insanın kendine yakışanı giymesi" olur. E madem moda, insanın kendine yakışanı giymesi ise "sen neden kendine yakışmayanı giyiyorsun" diye sormazlar mı o zaman insana ablacım.

Hem insan kendine yakışanı giymeli diyoruz hem de nerede moda olan kıyafet var yakışıp yakışmadığına bakmadan alıp geçiriveriyoruz üstümüze. Neymiş efendim modaymış, herkes bunlardan giyiyormuş. Sen eksik kal, sen giymeyiver yahu, sana yakışmıyor işte. İnsan hiç mi bakmaz aynaya sokağa çıkmadan önce olmuş mu olmamış mı diye? 

Tamam skinny jean modası var bir süredir, yakışanda güzel de duruyor. Boyu uzun ve ince bir hatun giymişse bakmaya doyum olmuyor. Ama boyuna hele bir de kilosuna bakmadan giymiyorlar mı deli oluyorum. Hem dar hem de düşük bel oldu mu seyrine doyum olmuyor, bak bak bitmiyor her yerden pörtlemiş etler. Eskiden olsa hadi her vücut tipine göre kıyafet yoktu diyorduk ama şimdi öyle mi bin çeşit alternatif var. Adamlar hiçbir masraftan kaçınmayıp yapıyorlar kardeşim. Üstelik her keseye uygun mağaza da var artık. İlla gidip pahalısını almak zorunda değilsin ki. Ayrıca outlet mağazacılık denen şey de var artık canım memleketimde. Sosyete pazarlarımız var,  çok iyi yapılmış replikalar var. Yani anlayacağınız var da var. Yeter ki sen almak iste. 

Ben demiyorum ki kilolu insanlar giyinmesin elbette giyinecekler ama ben nasıl 160 cm boyuma uzun uzun elbiseler giyip sokaklarda dolaşmıyorsam yer mantarı gibi, onlar da daracık jeanler, mini mini etekler, taytlar, kısacık ve daracık bluzlar giymesinler mümkünse. Ben bu boyumla 13 pont topuklu ayakkabı giymezken boyu 175-180 cm olan kızların hem platformlu hem de 13 pont ayakkabı giyip zürafa misali ortalarda salınmalarına da anlam veremiyorum. Ablacım Allah zaten sana boy konusunda cömert davranmış daha neyi zorluyorsun ki? Sanki sanırsın Türk erkeklerinin hepsi NBA' de oynuyor. 

Erkeklerin de aralarında "yok bu olmamış, hatta hiçbir zaman da olmaz" dediğim kıyafetler var tabii, sadece kadınlar değil görüntü kirliliği yaratanlar. Mesela, şehirde çirkin ve bakımsız ayaklarına bakmadan parmak arası terlik giyenler ( bak şimdi gözümün önüne geldi de tüylerim diken diken oldu, o derece sevmiyorum yani ), eskiden kaslı şimdilerde yağlı ve göbekli vücutlarına yapışan daracık t-shirtler giyenler, bacaklarının parantezliğine, sıskalığına bakmadan bermuda ya da direkt şort giyen bir erkek gördüğümde üstüne ağ atıp toplayasım geliyor. 

Modaya uyacağım, güzel olacağım, dikkat çekeceğim diye uğraşanlar, biliniz ki güzel olamıyorsunuz ama dikkat çekmeyi başarıyorsunuz ;)