2 Mayıs 2012 Çarşamba

Beklemekle bulunduğu olmuş mudur?

Yıllardır duyarım ama henüz kendisiyle tanışmamız nasip olmadı. Siz biliyor musunuz ya da hiç tanıştınız mı bu "doğru insan"la? Kimdir, ne iş yapar, ne yer, ne içer bu "doğru insan"? O da bizim gibi etten kemikten midir yoksa özel imalat mıdır? Bu kadar zor bulunduğuna göre özel imalat olsa gerek. Bizler gibi olsaydı bunca zamana kadar illa ki karşılaşırdık bir yerlerde, bir kere olsun.

Biten ilişkilerin ardından sıkça duyarız bu "doğru insan" sözünü. İlişki biter, giden taraf hemen kötü oluverir seni sevenlerin gözünde. Sözleşmişler gibi hepsi bir kusur bulur, ama ortak kanaat gidenin "doğru insan" olmadığıdır. Tamam, var sayalım ki o gerçekten de "doğru insan" değildi. Siz söyleyin o halde kim bu "doğru insan"? Bir insan ne yaparsa "doğru insan" olur? Bırakıp gitmemesi yeterli midir mesela? Birlikteyken, her şey iyiyken, mutluyken iyi olan, doğru olan gittiği için "doğru insan" olmaktan uzaklaşıyorsa, gerçekte kim peki bu "doğru insan"? Yıllardır aradığımız, bulamayınca da masallarda kaldığına inandığımız bu "doğru insan" nerede? Nerede beklesek gelir bulur bizi acaba?

Herkes gidenin ardından söylüyor ama belki de kalandır doğru olmayan? Nereden belli? Bilmiyoruz ki "doğru insan" nasıl olmalıdır, neye benzer. Kalıbı, kaidesi yok ki bu işin. Herkesin kendince bir doğrusu var peşinden gittiği, inandığı. Herkes kendine göre "doğru insan" ve herkes "doğru insan"la birlikte kendince. Kaç kişi birinin hayatına girmeden evvel "bak ben senin için doğru insan değilim, seni üzebilirim, bir gün bırakıp gidebilirim" diyebiliyor ki? 

Keşke bilen birisi yazsa da biz de rahat etsek. Şöyle madde madde, detaylı bir şekilde yazsa, en azından maddelere göre bakar, karar veririz birini hayatımıza alıp almamaya, "doğru insan" olup olmadığına. Olmadı test falan yaparız, geçemezse hiç uğraşmayız. Hayır, her defasında bu da "doğru insan" değilmiş demekten de, duymaktan da bıktık usandık vallahi.

Ya da birisi çıksa ve dese ki;

"Hepimizin kriterleri, beklentileri farklıdır ve hepimiz bu kriterlere uyan, beklentilerimize cevap veren insanlarla birlikte oluruz. Yani kısacası herkesin "doğru insan"ı kendi doğrularına, beklentilerine göre değişir o yüzden de "doğru insan" diye bir şey yoktur, boşuna aramayın. Sadece birbirleriyle uyuşan ya da uyuşmayan beklentiler vardır. Beklentiler uyuştuğunda ve ortak zevkler çoğaldığında mutlu olma olasılığı da aynı derecede artar ve karşımızdaki insan, bir anda yıllardır aradığımız "doğru insan" oluverir ve bu kişi beklentiler uyuşmadığında giden kişiyle aynı kişidir."

2 yorum:

  1. Siz söyleyin o halde kim bu "doğru insan"? Bir insan ne yaparsa "doğru insan" olur?

    Valla ben söyleyemedim :((

    YanıtlaSil
  2. Belki de adının yanlış olmasından yanlış yerlerde arıyoruzdur ;)

    YanıtlaSil