28 Mayıs 2012 Pazartesi

Kimse bıraktığın yerde seni beklemiyor arkadaşım...

Ben bu ikili ilişkilerle ilgili bir sürü şeyi artık anlayamıyorum galiba. Acaba çok mu geri kafalı kaldım diye düşünmüyor da değilim arada. Tek problem eden ben miyim acaba yoksa herkesin rahatsız olduğu şeyler midir bu, kendi hayatımdan yola çıkarak, dile getirmeye çalıştıklarım?

Son dönemde de sevgili bulunca birden kıçı kalkan, arkadaşlarını beğenmeyen tiplere taktım kafayı. Şimdi bunlar birini bulduklarında görüşmeler anında kesilir, aramalar da zamanla biter. Hatta bazıları kıskanırlar bir de sevgililerini sanki elinden alacakmışsın gibi. Öyle bir kaptırırlar ki kendilerini sanki ondan önce bir hayatı, arkadaşları yokmuş ondan önce yaşamıyormuş gibi. Arkadaşlarıyla sevgilileri arasında denge kuramayan, iki tarafla da görüşmeyi beceremeyen, sadece yeni ilişkilerine konsantre olan konsantre tiplerdir bunlar. 

Sevgilisi olmadığında aynı kaderi paylaşmaktan dem vurup, kıçınızdan ayrılmayan tipler birini bulduklarında nasıl da değişiyorlar 180 derece anlamak mümkün değil. Hele bir de evlenmeye görsünler o zaman hepten kaybediyorsun o insanları. Sanki bir kaç ay öncesine kadar oturup yalnızlıktan yakındığın, insanların güvenilmez olduklarından şikayet ettiğin, "bana arkadaşlarım, dostlarım yeter" dediğin insan o değilmiş gibi. Ben de bunlardan o kadar çok ki. Kadını da aynı erkeği de böyle ama ağırlık erkeklerde benim çevremde. 

Ben samimi, sevgi dolu bir tipimdir. Böyle sevdim mi, yok bana dokunma aman sarılma triplerim olmaz benim. Sevdiğim zaman karşımdaki insan erkekmiş, kadınmış anlamam ben, cinsiyetsizdir benim için. Sarılırım, öperim, sevgi sözcüklerini kullanmaktan dahası "seni seviyorum" demekten çekinmem. Çünkü ya severim ya sevmem. Seviyorsam da ne gerekiyorsa yaparım. Bu herkes tarafından da bilinir. Ama bilip de gözden kaçırdıkları bir şey var ki o da salak olmadığım. Her gün konuştuğum, haftada en az bir kere görüştüğüm, birlikte birilerinin gelmişine geçmişine içtiğim ve arkadaşım, dostum dediğim insan üç gün sonra birini bulduğunda ya da evlendiğinde beni aramıyorsa mümkünse bundan sonra hiç aramasın. 

Yok ama, bunlar genelde yüzsüz tipler olduklarından ilişkileri istediği gibi gitmediğinde ayrıldıklarında, boşandıklarında hemen gelir sırnaşırlar kedi gibi. Ortalarda görmemeye alıştığın insan bir anda yeniden biter ot gibi. Sürekli arar, bir ilgi bir ilgi görmeyin gitsin. Hafta içi hafta sonu fark etmez sürekli bir plan yapma çabası içindedir sanki aylardır hatta bazen yıllardır seni aramayan, seni yok sayan o değilmiş gibi. Hiçbir şey yokmuş gibi aradıkları, sırnaştıkları yetmez bir de kapris yaparlar, gönül koyarlar "vay efendim sen beni neden aramıyorsun?" diye. 

He malım ya ben, hemen ararım seni ayıp ettin. Senin yaptıklarının bir önemi yok nasılsa, beni o kadar büyük ve sevgi dolu bir kalbim var ki ne yaparsan yap kabul ederim seni. Sen sevgilinle gez-dolaş, gül-eğlen olmadığında gel, lafı mı olur böyle şeylerin aramızda. Ben de zaten bıraktığın yerde seni bekliyordum. Hatta sen şimdi gel sonra birini bulunca gene gidersin. 

12 yorum:

  1. heee malız ya biz :)) valla süpperrrrrrrr tespit

    YanıtlaSil
  2. amaan direkt kaçılması gereken tiplerdir onlar, hiçbir halta yaramaz insan güruhu

    YanıtlaSil
  3. aynen öyle vallahi üstü bir kalemde çizilesi insanlar :))

    YanıtlaSil
  4. sen de tanırsın böylelerini hyasente ;)

    YanıtlaSil
  5. evet bolelerini vampirlere veresim geliyo :))

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. ilişkinin cicim aylarında boylelerine bi lafım yok aplası :) ama ondan sonra da boyle devam eden tipleri buldugum ilk vampie verecegim.. söz!! :))

      Sil
  7. Valla cicim ayı falan diye ayıramıyorum ben ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel yazmışsın ne de güzel yorumlamışsın ikili ilişkileri
    farklı bi bakış açısı,hiç aklıma gelmicek şekilde derleyip bütünleştirilmiş bi post yayımlamışsın
    bayıldım bi çok yazın gibi bunada...
    Ellerine zihnine emeğine sağlık...
    Seni karşıma çıkaran google amcayada sanada kocaman kocaman sevgiler...
    Sıkı takipçinim artık bilmeni isterim :)
    izlemeye aldım seni
    bende bloğuma beklerim zira sen gibi edebiyatı güçlü bi arkadşı asla bırakmam :)

    YanıtlaSil
  9. Vallahi utandım yahu :)
    Böyle övgüler almak hele de kendini işe yaramaz hissettiğin bir dönemde nasıl da mutlu ediyor insanı anlatamam Sevgili Zeynep. Hz. Google a bizi buluşturduğu için sana da bu güzel sözlerin ve beni bu yolculukta yalnız bırakmadığın için çok teşekkür ederim.
    Buradan çıkıp bloguna geliyorum ;)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Hakedene hakkını vericeksin gibi bi laf vardır çokta severim :)
    O hesap
    hakkındır az bile söyledim severim içten satırlara dökülen her kelamı
    sende artık sevdiklerim arasındasın bilmeni istedim bu arada sana önerebiliceğim takip ettiğim 1-2 link vereyim seveceğini düşünüyorum
    tarzınız benzer gibi geldi o bakımdan küstahlık olarak algılamanı istemem...

    1
    çok sevdğim bi arkdşım takipçisim yazılarını çok beğenirim
    http://nursalkimi.blogspot.com/2012/05/depresif-isyanlarda-kaybolus.html

    2
    aynı şekilde takip ettiğim taktir ettiğim bi ardşımdır
    http://sebebim78.blogspot.com/

    iyi akşamlar diliyorum..

    YanıtlaSil
  11. Birbirini tanımadan yakın hissetmek,sevmek ve sevildiğini bilmek çok keyifliymiş bu blog sayesinde öğrendim bunu :) Önerdiğin sitelere de bakacağım ;) Küstahlık ne demek aşkolsun ancak teşekkür ederim böyle bir paylaşım için ;)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil