13 Nisan 2012 Cuma

"Dervişin fikri neyse, zikri de oymuş" meğer doğruymuş...

Hayatımda bir temizlik başladı baharın gelişiyle birlikte. Üstelik bu sefer ben istemeden, kendiliğinden. Bilenler bilir, ben fazla değer veririm hayatıma giren her insana. Bildikleri gibi söylerler de "senin en büyük hatan fazla değer vermek" diye. Birine değer vermek ne zamandan beri hata oldu sahi? Ben kaçırmışım orayı galiba. Herkesi hayatımıza almadığımıza göre, aldıklarımız değerli değil midir? 

Ben hem değer veririm hem de herkesi kendim gibi görürüm. Samimi bir tipim ben. Sevdiğim insanlara karşı cömertimdir, duygularım konusunda. Sevgi sözcüklerini de kullanırım bol bol, beden dilimi de. Seni seviyorum demekten, iyi ki varsın demekten ve sarılmaktan çekinmem. Birini seviyorsam sadece söylemem, hissettiririm de. 

Gerçekten tanıyanlarda bir sorun olmaz da, eğer tanıyamamışsa karşımdaki beni ve farklı çalışıyorsa kafası, benim gösterdiğim samimiyet yanlış anlaşılır. Her gördüğü sakallıyı dedesi sanar misali, yanaşır yavaş yavaş. Cin gibi olmama rağmen, salaklığım tutar böyle zamanlarda. Bazen hiç anlamam, bazen de anlarım karşımdakinin niyetini ama salağa yatarım, sanki öyle bir durum yokmuş gibi devam ederim görüşmeye, konuşmaya. Niye? Çünkü iyi bir adamdır o benim için. Çünkü değerlidir. Çünkü "yok canım daha neler"!!!

İsterim ki kendi anlasın, "bu kız sadece bana değil, sevdiği herkese böyle" desin. Ben susup, anlamazlığa geldikçe ve her zamanki gibi davrandıkça, kimi anlar vazgeçer. Kimiyse susmamı, samimiyetimi "yüz verme" ya da "karşılık verme" olarak algılar ve istediği gibi görmeye devam eder.

Anlamamakta ısrar eden, aklı iki bacağının arasından ibaret adamları anlamakta gerçekten çok zorlanıyorum. Sen onu insan yerine koyarsın, o seni obje. Sanıyor ki, dünya bunun üzerine kurulu ve yine sanıyor ki ona her canım diyen, onun gibi düşünüyor. Her kuşun eti yenmez abicim, önce bunu bileceksin. Ben sana "canım" dediysem onun altında başka bir anlam aramayacaksın, o gerçek anlamıyla "canım" demektir sadece. Şunu da hiç unutmayacaksın; bir kadın bir adamla birlikte oluyorsa o adamı kadın seçmiştir ve bu demek değildir ki kadın, o adamla oldu diye her önüne gelenle birlikte olacak. 

Ben bir kadınım ve her gün bu memlekette kadın olmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha anlıyorum. Benim aklım da yüreğim gibidir. Dalga dümen bilmem. Neyse odur bende. Satır araları yoktur benim cümlelerimde, her şey açıktır. Kin tutmayı bilmem ama tersim pek iyi değildir, bunu da iyi bilir beni tanıyanlar. O yüzden herkes haddini de bilecek, yerini de!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder