17 Ağustos 2018 Cuma

Neredesin ruhumun ikizi?

Yediğim onca kazığa rağmen hiç pes etmedim. Bende de ne yürek varmış, ne sabır varmış diyorum kendime hayretle ama pes etmek mizacıma ters, yapacak bir şey yok. Bakmadığım yer, girmediğim delik kalmadı ama yok! Ruh ikizimi bulacağım diye daha kaç ruh öküzüne denk geleceğim Allah bilir ama pes etmeyeceğim!

Yorucu bir arayış olduğunu da kabul etmek lazım tabi.Ne insanlara tanık oluyorum; hepsi birbirinden zırva, hepsi birbirinden zavallı. Ne hayal kırıkları bırakıyor her gelen ardına bile bakmadan giderken. Herkes mi böyle olmuş acaba diye düşünüyorum artık. Nerede öz güveni sıfır tip var, nerede aslında koca bir hiç olup kendini bir halt sanan insan var meydanlarda ahkam kesiyor. Zaten yapabildikleri iki şey var; biri işkembeden sallamak biri de topukları kıçlarına vurarak kaçmak. Bakıyorlar pabuç pahalı "seni üzmek istemiyorum" diyerek toz olmayı seçiyorlar haklı olarak. Çünkü biliyorlar ki; kafası çalışan, ne istediğini bilen, kendini bilen kadınlar üzülmez ama canını sıkarsanız "üzer"!

Sen efendilik edip yalanlarını vurmuyorsun yüzlerine onlar sanıyor ki "bunu da kandırdım". Ah be canım, ah be güzel kardeşim keşke o kadar kolay olsaydı kandırmak! Bilmez misin sen kadın zekası seni sulu götürür susuz getirir! Bilmez misin sen biz susmayı edep bilenlerdeniz! Sayenizde o kadar çok şey yaşadık, gördük ki kanmıyoruz artık sizin büyük çabalarla söylediğiniz o yalanlarınıza.

Hayır bir de matah bir şey yapıyormuş gibi kendini haklı görmeye çalışanlarınız var ki, onları anlayabilmek hiç mümkün değil. Daha iki gün önce böyle bir vatandaşla (ne adam yazabildim ne de erkek) yaşadığım diyaloğu olduğu gibi aktarıyorum;

Öküz   : Kız kardeşim çok dertli ya. Hep aynı şeyleri yaşıyor, adamlarla tanışıyor ama ikinci cümleleri yatağa gidelim oluyor. Ne biçim adamlar bunlar, yazık kıza, yalnız kalıyor hep.
Ben     : Üzülüyor musun kardeşin için?
Öküz   : Tabi üzülüyorum. Mutlu olsun istiyorum.
Ben     : Sen de kadınlara böyle yaklaşıyorsun üstelik kız babası olmana rağmen. Sen başkasının kızına, kardeşine yapınca normal de senin kardeşine bir başkası yapınca mı üzülüyorsun?
Öküz   : ...
Öküz   : Haklısın...

Haklıyım evet, hepimiz haklıyız ama ne yazık ki haklı olmamız sizin öküz olmanız gerçeğini değiştirmiyor... Elbette tüm suç sizde değil, kadınların da suçu var. Ama her kadın aynı değil be kardeşim. Biri senin istediğini hemen kabul etti, seninle aynı düşünüyor diye her kadına aynı muameleyi yapamazsın. Biz hepinize tanışır tanışmaz öküz diyor muyuz? Hayır! Hepinize bir şans veriyoruz kendiniz olabilesiniz diye. Seçim sizin; ya öküz olacaksınız ya da ikiz...

Sevgili öküz kardeşim; unutmayınız ki bir kadın her şeyden önce artık iyi bir "stalker" dır. Kimdir, necidir, hangi söylediği gerçek, neyi saklıyor, hırlı mı hırsız mı, yoksa gerçekten bal gibi çocuk mu? Sağ olsun sosyal medya sayesinde neredeyse GBT sini çıkartabiliyoruz artık insanların!!! Belki bir hacıyatmaz değiliz ama biz de en az onun kadar başarılıyız darbeler karşısında yıkılmamak konusunda. Evet, yıkılmıyoruz belki ama yine de yaşattığınız artçılar sarsıyor bünyeyi. Kalp taşıyoruz neticede taş değil. Bizi bu duruma getiren, var eden sizlersiniz. O korktuğunuz yalnız ama güçlü kadınları sizler var ettiniz. Sağ olun var olun... Ama biraz kendinize gelin artık zira bu devran böyle dönmez!

Ve unuttuğunuz en büyük gerçek de; bütün işlerimizi kendimiz yapıyor olsak da, sizsiz yaşamayı öğrenmiş olsak da, kimselere eyvallahımız olmasa da hala KADINIZ! Ve hepimiz mutluluğu en az herkes kadar hak ediyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder