14 Aralık 2012 Cuma

Ben de MİM'lendim...

Her sabah yaptığım gibi bu sabah da ofise gelir gelmez blogumu açtım kimler gelmiş ziyaret etmiş, yorumlarını bırakmışlar mı bakayım diye. Tek bir yorum vardı o da MİM'lendiğime dair :) Beni bulduğu günden beri, beni hiç yalnız bırakmayan tatlı mı tatlı cicileydi'm tarafından sessiz sedasız, bir güzel  MİM'lenmişim de haberim yokmuş :) 

Önce MİM ne demekmiş ona baktım tabii. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp derler ya hani, ben de öğreneyim dedim.  Bir blog yazarı yazdığı konu hakkında diğer blog yazarı arkadaşlarını bu yolla yazmaya teşvik ediyormuş. Yani MİM, blog yazarları arasında paslaşma demekmiş özet olarak. 

Madem MİM'lendim o halde yazayım ;)

MİM 1
Mantığın mı yoksa duyguların mı ön plandadır?

Eskiden olsa bu soruya direkt duygularım cevabını verirdim ama artık öğreniyorum mantığımı kullanmayı. Söz konusu durum özel hayatımla ilgiliyse duygularım mantığımdan öndedir çoğu zaman. Değer verdiğim, önemsediğim insanlara karşı kredilerim fazladır benim. Mantığımın devreye girmesi için sabrımın ve sevgimin kullanılmaya başladığını hissetmem gerekir. Ama iş hayatımda artık duygularıma hiç yer yok. Hayat zaten acımasız ama iş hayatı ondan da acımasız. Bu düzende var olmak ve tutunmak istiyorsan duygularını devre dışı bırakman gerektiğini öğrettiler bana. 

MİM 2
Sence insanlar neden mutlu değiller?
Neden gözlerinin önündeki mutlulukları görmeyip şükretmesini bilmiyorlar?

Bu zor bir soru aslında. Çünkü mutsuzluk da mutluluk gibi göreceli bir kavram. Ama hepimizin en büyük ve ortak mutsuzluk nedeni sanırım "tüketim toplumu" olmamız. Alternatifler çoğaldıkça elimizdekinin kıymetini bilmez olduk belki de. Sahip olduklarına şükretmek için önce onları fark etmek gerekiyor sanırım ;)

MİM 3
Çok fazla para harcayıp keşke almasaydım diye hayıflandığın oldu mu?

Olmaz mı hiç. Hatta bununla ilgili bir yazı da yazmıştım yakın zamanda. Belki de en büyük pişmanlığımdır yok yere savurduğum alınterim... 

MİM 4
Haklı olduğun bir konuda hakkını savunur musun yoksa susmak adalet midir senin için?

Haklı olduğum konularda susan biri olmadım, olamadım hiç. Adalet; hakkın yerine getirilmesi ve gözetilmesi demekse eğer haklı olduğun bir konuda susmak adalet midir diye sormak gerek belki de ;)

MİM 5
Tok gözlü müsün yoksa her şeyim olsun diyenlerden misin?

Aç gözlü olduğum tek konu; sevgi. Sevmeyi ve sevilmeyi sevdiğimi her fırsatta söylerim tıpkı her fırsatta sevdiklerime "seni seviyorum" dediğim gibi. Hayat ve onun sunduklarıyla ilgili açgözlü olmadım hiç. "Her şeyim olsun"dan ziyade "az olsun ama öz olsun" diyenlerdenim ;)

Cevaplarımı verdim şimdi sıra MİM'lemeye geldi. Haydi bakalım uzundur sesi soluğu çıkmayan, duygu adamı şimdi sıra sende ;)

4 yorum:

  1. ay cnm bnm ne güzel ne içten yanıtlar... Bende ilk mim'imde öğrenmiştim ne demek olduğunu :) haklısın bilmemek değil öğrenmemek ayıp :) tşkler cvpladığın için bu mimi.. Kolaylıklar diliyorum iyi haftasonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim tatlım sayende bir şey daha öğrendim :) keyifliymiş bu MİM işi ;)
      Sana da güzel bir hafta sonu diliyorum...

      Sil
  2. çık gel artık buralaraa yeter bu kadar uzaklık ;)
    çok ayrı kalma blogdan bu dğnyayı daaha çok seviceksin kalemi kuveetli arkdaşım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) canım benim gelicem ilk fırsatta ama çok işim var puffff

      Sil