25 Şubat 2012 Cumartesi

Yaz gelsin artık

Tamam kabul ediyorum, her yer bembeyaz karların altında kaldığında kışın güzelliğine varıyor insan. Ama benim için bundan ötesi yok. Lahana gibi kat kat giyinmeyi, soğuktan buza dönmüş karların üstünde bilumum akrobasi hareketlerini sergileyerek yürümeyi, eriyen karların üstümü başımı kirletmesini, havanın erkenden kararmasını, üşümeyi, karanlık bir sabaha uyanmayı sevmiyorum. Kış yüzünden sokaklarda dolaşamayıp alışveriş merkezlerine tıkılıp kalmayı da sevmiyorum. Sanki kış insanın özgürlüğünü kısıtlıyor gibi geliyor. Sevenleriniz var biliyorum ama ben sev mi yorum :)

Bu yüzden yaz gelsin istiyorum artık. Güneşli günlere uyanmayı özledim. Kışın tadı bir başka oluyor belki ama yaz gibisi yok şahsen benim için ;) Belki sıcak bir yaz gününde doğduğumdan bu kadar çok seviyorum yazı, belki de insanın içini kıpır kıpır etmesi bile yetiyordur. Uyandığı zaman perdeyi aralayıp da göz kırpan güneşi gördüğünde insanın içi enerji doluyor. Renkli renkli giyiniyorsun bir kere kışa inat. İçindeki enerjini giysilerinle bile dışarı yansıtabiliyorsun. Sokağa çıktığınızda bile içiniz açılıyor rengarenk insanları gördüğünüzde. Yazın yaşadığımı daha bir hissediyorum ben galiba. İşten çıktığımda havanın hala aydınlık olması günü bitirmek için daha çok zamanım olduğunu düşündürüyor bana. Sevdiğim insanlarla iş çıkışı buluşup o güzel havanın keyfini sürmeye bayılıyorum. Hafta sonları açık havada yapılan uzun kahvaltıların tadı da bir başka oluyor.

Yazın daha çok planı oluyor insanların. Size muhalefet eden bir hava olmayınca peşi sıra geliyor hafta sonu kaçamakları. Bütün sene çalışıp da tatile çıkacağınız gün de gelip çattı mı tadından yenmiyor vallahi :) 

Renkli renkli ojelerimi sürüp parmak arası terliklerimi giymek ve şıpıdık şıpıdık yürümek istiyorum sokaklarda. Cici bici elbiselerimi ve topuklu ayakkabılarımı giymek istiyorum. Sıcak kumlardan serin sulara bırakmak istiyorum kendimi. Buz gibi bira içmek istiyorum kana kana içimdeki harareti alsın diye. 

Haydi söyleyin de gelsin artık. Çok sıkıldım kışın kasvetinden de soğuğundan da. Sıcak, güneşli günler gelsin. 

Bi Biskrem versem hemen gelir mi ki acabaaaaa?!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder