3 Şubat 2013 Pazar

Cinsiyetsiz dostluklar...

Sizi bilmem ama benim benim biiiirrr sürü erkek arkadaşım var. Hepsiyle de çok iyi anlaşırım ve bugüne kadar da hiç birinden yanlış bir hareket görmedim. Ki birinden hoşlanmak ya da birine arkadaştan öte duygular beslemek de yanlış bir hareket değil tamamen doğal bir durum. Sen maksadını söylersin ya da belli edersin kabul edip etmemek karşındakine kalmıştır. Bu sizin arkadaş olamayacağınız anlamına da gelmiyordur.

Üstelik erkeklerle oldum olası daha iyi anlaşmışımdır. Bu kadınlarla anlaşamadığım anlamına gelmiyor elbette ama dostlarım dışında arkadaşım dediğim kadınlar tarafından çeşitli vakitlerde çeşitli darbeler aldığım gerçeğini de değiştirmiyor. Bir erkek sevgilin olmadığı sürece yakmaz canını, seni bilerek kırmaz, incitmez genelde. Ama söz konusu bir hemcinsinse durum biraz farklı. Arkadaş da olsanız potansiyel bir rakipsinizdir hele bir de özgüveni eksikse vay haline... İşte belki de bu yüzden erkeklerle daha iyi anlaşıyorumdur. Çünkü ben onlar için potansiyel bir sevgili adayı da olsam asla bir rakip değilim ;)

Ama nedense kimilerine göre şu dünyada her şey oluyor da nedense bir kadın ve bir erkekten dost/arkadaş olmuyor. Dayandıkları tek gerekçe de; taraflardan birinin kesinlikle başka bir duygu taşıdığı. Ve bu taraf nedense hep erkek tarafı oluyor ve nedense bu paragrafta bahsi geçen kimileri de aynı erkekler oluyor. Garip bir tesadüf değil mi? 

Bir erkek çıkıp da "kadınla erkek dost/arkadaş olamaz" dediğinde verdiğim mücadeleden vazgeçtim artık. Çünkü genelde bunu savunan erkek karşısındaki kadınları hep bir potansiyel "sevgili adayı" ya da "takılmaya uygun bir kadın" olarak görüyordur ya da kabaca götürmek için fırsat kolluyordur. Senin bir erkekle arkadaş olacağına inanmayan adamı gün gelip de bir bayanla gördüğünde ya da bir bayandan bahsettiğinde "kim o?" sorusuna "arkadaşım" olarak cevap vermesi de biraz ironik değil mi? Hani bir kadınla bir erkek olamazdı, hani altında mutlaka başka bir amaç vardı? Şimdi sende yoksa o başka amaç o zaman karşındaki arkadaş da var dediğinde nedense hemen savunmaya geçerler asla olmaz diyenler ve bir anda arkadaş oluverirler bir kadınla. Hatta biraz daha ısrar etsen konuda yıllar öncesine dayanan, deriinnn bir arkadaşlıkları olduğunu öğrenirsin.

Sen olamıyorsun diye kimse olamaz diye bir kural yok. Sen karşına çıkan her kadınla bir şey yaşamış, yaşayacak ya da yaşıyor olabilirsin ama bu herkesin aynı olduğu anlamına gelmiyor. O yüzden rahat ol arkadaşım! Yaşanmışlıklara, yaklaşımlara ve arzuya göre bir kadınla bir erkek yar da olur yaren de... 

Mesele belki de KADIN ve ERKEK olmaktan çıkıp, cinsiyetlerden sıyrılıp sadece İNSAN olabilmektedir kim bilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder