15 Haziran 2012 Cuma

Siz olsanız hangisini seçersiniz?

Bugün gene ruhumla bedenim ayrı yollarda. Bir karar vermem gerek ve ben çok zorlanıyorum. Bir süredir iş aradığımı artık sizler de biliyorsunuz. Aslında her gün gidip geldiğim, arada bir şeyler yaptığım bir işim var fakat ne kadrom var ne de iyi bir maaşım. Piyasanın kötü olmasını geçiyorum burada maaşlar gerçekten çok ama çok düşük. O yüzden kadrom yapılsa da maaşın değişeceğini hiç zannetmiyorum. Bir de buraya başlarken yöneticimle yaptığımız anlaşma dışında işler de talep edilmeye başlayınca ben iyice soğudum sanırım buradan. Yönetici asistanı olduğum için farklı işlere hiç bakmadım da ilgilenmedim de. Ben bugüne kadar hep birebir çalıştığım için ve böyle çalışan yönetici sayısı özellikle Ankara'da az olduğu için ne yazık ki istediğim gibi bir iş bulmam gerçekten çok zor. Parasal mevzuyu hiç hesaba katmıyorum bile :) 

Şimdi hal böyle olunca gelen bir iş teklifini düşünüyorum son bir haftadır. Yakın bir arkadaşımın, ağırlıklı olarak kongre organizasyonları yapan bir organizasyon firması var. Dönem dönem de hep "neden bizim sektörü düşünmüyorsun" diye de sorar ben de "bilmediğim bir sektöre girip risk almak istemiyorum" diye yanıtlarım kendisini. Yedi ay öncesine kadar da işimden memnun olduğum için başka bir sektöre geçmeyi bırakın başka bir yere geçmeyi bile düşünmüyordum. Ama şimdi işler değişti. O arkadaşımdan bana gene teklif var ve ben bu sefer "denemeye değer" dedim. Dedim demesine de bunu buradaki yöneticime nasıl söyleyeceğim konusunda kıvranıp duruyorum bir haftadır. Kendisine beni burada biraz sahipsiz bıraktığı için kırgın olmama rağmen kıvranıyorum üstelik. 

Bu arada ne yazık ki oranın verdiği ücret de burada aldığımdan çok da farklı olmayacak. Çünkü burası evime 10 dakika yürüme mesafesinde orası bir hayli uzak. Epey bir yürüyüş mesafesi alıp bir toplu taşım aracına binmem gerekecek. Dolayısıyla aradaki farkın bir kısmı yola gidecek. 

Şimdi önümde iki tane yol var; ya kadromu yaptırıp burada kalacağım, çok da hoşuma gitmeyen işleri de yaparken dört koldan iş aramaya devam edeceğim ya da diğer tarafa gidip yeni bir maceraya atılacağım. Bu kadar kararsız kalmamın sebebi "işte istediğim iş bu" diyemediğim için aslında. Konuyu bilen bazı yakınlarım burada mutsuz olduğumu bildikleri için "hiç durma git, yeni iş yeni heyecanlar getirir, moralin yerine gelir, olmazsa da iş aramaya devam edersin" diyorlar. Ben de öyle düşünüyorum aslında ama sanırım çok yoruldum ve sıkıldım bu süreçten. 

Hadi bana fikirlerinizi söyleyerek yardımcı olun, çünkü bu işi bugün bitirmem gerekiyor...

4 yorum:

  1. ben "hiç durma git, yeni iş yeni heyecanlar getirir, moralin yerine gelir, olmazsa da iş aramaya devam edersin" diyen kısımdayım .... Burada mutsuzsan daha fazla zorlamak anlamsız yanında olmayan yönetici de kendisi biraz düşünsün sen neden kasılıyorsun söle git..

    YanıtlaSil
  2. O söylemek kısmı zor geliyor işte ama yapacak başka bir şey yok şimdilik kıvransam da konuşucam ;)

    YanıtlaSil
  3. Hayat sürprizlerle doludur şimdi sana sıkıcı gelen şeyler belki de geleceğinin en önemli parçası olacak. Bir şey hakkında iyi ya da kötü diyebilmek için denemek lazım. Ve en önemlisi bence ilerde "keşke" dememek için kalbinin sesini dinle. Para kısmı 2. planda olsun, çünkü kariyer yükselebilen bir kavram, ve iplerin senin elinde olduğu bir kavram. Ancak iş hayatındaki seni mutlu edecek bir ortam ne yazık ki sana bağlı bir durum değil. Senin isteğinle ve emeğinle hedeflerine ulaşmanı sağlayacak tek şey işini severek yapmandan geçer.

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısınız ne yazık ki iş yerindeki mutluluk bize bağlı olmuyor. Karar verirken hem maddi hem manevi tatmini de düşünmeye çalıştım çünkü insan aklı rahat değilse verimli de olamıyor. Sanırım yeni yer denemeye değer en azından manevi tatmin için.
    Çok teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için,sevgiler..,

    YanıtlaSil